Kulinarinis paveldas
Nijolė Adukonienė. Lietuvos etnografinių regionų kulinarinio paveldo ypatumai. Kaišiadorių muziejaus muziejininkė Nijolė Adukonienė paskaitoje pristato Lietuvos etnografinių regionų kulinarinio paveldo ypatybes. Paskaita skaityta Etninės kultūros globos tarybos ir Kauno tautinės kultūros centro surengtame nuotoliniame seminare „Lietuvos etnografinių regionų pažinimo įtraukimas į etnokultūrinį ugdymą". Seminaras vyko 2022 m. spalio 13 d., ruošiantis penktajai Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiadai.
Rima Binkienė. Aukštaitijos kulinarinis paveldas: Biržų krašto virtuvės ypatumai. Biržų krašto muziejaus „Sėla“ muziejininkė Rima Binkienė, remdamasi biržiečių tradicinės virtuvės pavyzdžiais, pristato aukštaičių aukštuomenės ir valstiečių kulinarinio paveldo ypatumus. Paskaita skaityta Etninės kultūros globos tarybos ir Turizmo rinkodaros asociacijos surengtame nuotoliniame seminare gidams „Lietuvos etnografiniai regionai“, vykusiame 2022 m. gegužės mėnesį.
Ona Drobelienė. Dzūkų kulinarinis paveldas. Dzūkijos etninės kultūros tyrinėtoja Ona Drobeliennė pristato dzūkų valstietiškosios virtuvės kulinarinio paveldo ypatumus. Paskaita skaityta Etninės kultūros globos tarybos ir Turizmo rinkodaros asociacijos surengtame nuotoliniame seminare gidams „Lietuvos etnografiniai regionai“, vykusiame 2022 m. gegužės mėnesį.
Birutė Servienė. Mažosios Lietuvos kulinarinis paveldas. Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė Birutė Servienė pristato Mažosios Lietuvos kulinarinio paveldo ypatumus. Paskaita skaityta Etninės kultūros globos tarybos ir Turizmo rinkodaros asociacijos surengtame nuotoliniame seminare gidams „Lietuvos etnografiniai regionai“, vykusiame 2022 m. gegužės mėnesį.
Aldona Kuprelytė. Žemaičių kulinarinis paveldas. Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos kultūrologė Aldona Kuprelytė pristato žemaičių valstietiškosios virtuvės kulinarinio paveldo ypatumus. Paskaita skaityta Etninės kultūros globos tarybos ir Turizmo rinkodaros asociacijos surengtame nuotoliniame seminare gidams „Lietuvos etnografiniai regionai“, vykusiame 2022 m. gegužės mėnesį.
Nuotraukoje – etnokultūrinės kaimo turizmo sodybos šeimininkė Lina Černiauskienė kepa dzūkų kulinarinio paveldo šedevrą – grikinę babką