Etninės kultūros globos taryba

Naujienos

2017 metų Lietuvos medžio konkurso nugalėtoja – Raganų eglė

2017 m. spalio 20 d. Etninės kultūros globos tarybos pirmininkas Virginijus Jocys dalyvavo Lietuvos medžio rinkimų nugalėtojo paskelbimo ir apdovanojimo įteikimo ceremonijoje.

2017 metų Lietuvos medžio konkurse nugalėtoja tapo Raganų eglė, auganti Vilkyškių miške šalia Vilkyškių miestelio (Pagėgių savivaldybė): http://www.arboristai.lt/…/439-lietuvos-med…/1443-ragan-egle

Šis medis kitais metais dalyvaus Europos medžio rinkimuose.

Lietuvos metų medžio konkursą surengė Lietuvos arboristikos centras - viešoji įstaiga, įkurta siekiant užtikrinti sumedėjusių augalų gerovę, ginti jų teises, gerinti medžių priežiūrą, apsaugą ir globą.

Lietuvos metų medžio atrankos konkurso tikslas – ne tik išrinkti Metų medį, bet ir pagerbti kitus vertingiausius mūsų šalies medžius, skleisti informaciją apie juos kaip regiono savitumo ir patrauklumo dėmenis.

2017 metų Lietuvos medžio rinkimuose dalyvavo 12 augalų, atrinktų iš 49 paraiškų. Tai Adamavo ąžuolas, Buivydo ąžuolas, Elmės šešiakamienis ąžuolas, Grybiškių ąžuolas, Gudlaukio ąžuolas. Dalyvauti konkurse taip pat atrinkti Papilės penkiolikakamienė ir Meškėnų liepos, Veisiejų ir Raganos uosiai, Raganų eglė, Medaus obelis ir Aukštadvario kaštonas.

Metų medis išrinktas elektroninio balsavimo būdu, kuriame galėjo dalyvauti kiekvienas pilietis.

V. Jocys Lietuvos medžio rinkimų nugalėtojo paskelbimo šventėje skaitė pranešimą "Medis - lietuvių etnokultūroje".

Daugiau informacijos apie Lietuvos metų medžio konkursą: www.arboristai.lt

X