Etninės kultūros globos taryba

Naujienos

2023 metais bus minimi atmintini Aukštaitijos, Dzūkijos (Dainavos) ir Žirgo metai

Etninės kultūros globos taryba džiaugiasi, kad Seimas atsižvelgė į jos pateiktus siūlymus ir paskelbė 2023-iuosius ne tik atmintinais Klaipėdos krašto, bet dar ir Aukštaitijos, Dzūkijos (Dainavos) bei Žirgo metais. Tai patvirtinanti Seimo rezoliucija skelbiama čia >>>.

Išvardintų atmintinų metų paskelbimu pabrėžiama, kad 2023 metais sukanka 700 metų nuo Aukštaitijos vardo pagarsinimo, 770 metų nuo Dzūkijos (Dainavos) vardo pirmojo paminėjimo ir 100 metų nuo Plungės valstybinio žemaičių veislės arklių žirgyno įsteigimo. 

Kultūros ministerija renka informaciją apie įstaigų ir organizacijų planuojamas veiklas, skirtas šioms svarbioms datoms ir sukaktims paminėti.  Atsiliepdami į šią iniciatyvą kviečiame Etninės kultūros globos tarybos ir regioninių tarybų narius atsiųsti informaciją apie įstaigų, organizacijų, bendruomenių planuojamas veiklas, kuriomis bus prisidedama prie atmintinų Aukštaitijos, Dzūkijos (Dainavos) ar Žirgo atmintinų metų minėjimo.  Informacijos laukiame el. paštu info@ekgt.lt iki rugsėjo 30 dienos.

Etninės kultūros globos tarybos administracijos informacija
Arklio muziejaus nuotrauka

X